Tesla Model X
Naar verwachting zal Tesla haar 50.000ste Model S eind oktober verkopen. Deze mijlpaal wordt dan 2 jaar en 3 maanden na de introductie van de EV behaald.

Dit mag dan wel een maand later zijn dan dezelfde mijlpaal bereikt door de Nissan LEAF, het is hoe dan ook is het een grote overwinning voor de Californische start-up. Het grote prijsverschil laat zien hoe veel mensen over hebben om in een Tesla te kunnen rijden.

Er zijn zelfs zo veel fans, dat de reserveringen voor het volgende model, de Model X, binnen blijven stromen. Er zijn al meer dan 20.000 aanvragen gedaan, terwijl CEO Elon Musk geen enkele moeite doet om de auto aan de man te brengen. Sterker nog, de “verkopers” hebben opdracht gekregen de aanschaf van een Model X te ontmoedigen door de klant richting een Model S te sturen.

Reden hiervoor is niet alleen dat de levertijd op blijft lopen (de Model X moet nog altijd de productielijn met de Model S delen), maar ook omdat de introductie van de Model X waarschijnlijkheid opnieuw wordt uitgesteld. Officieel zou de productie begin 2015 van start gaan. Echter, een analist verwacht dat dit wel eens naar het derde kwartaal verschoven kan worden, omdat Tesla nog steeds werkt aan het oplossen van kwaliteitsproblemen. De Model X moet immers net zo goed (of beter!) worden dan de Model S, want op een terugroepactie zit niemand te wachten.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.