Tesla Model X
Nu zorgen Tesla en Panasonic in de Gigafactory samen voor de ontwikkeling van accupakketten. Dat moet veranderen, op termijn.

Het past bij de merkfilosofie, Tesla wil zoveel mogelijk in eigen huis doen en deinst hierbij niet terug voor een stuk of wat beren op de weg. Momenteel wordt er met Panasonic samengewerkt aan de ontwikkeling van accupakketten, in house in de Gigafactory. De samenwerking wordt niet van de ene op de andere dag de wacht een halt toegeroepen.

Wel zou er een voorheen geheim lab bestaan waar wordt gewerkt aan eigen accucellen. Dat moet er zowel voor zorgen dat er een minder stevige afhankelijkheid is van andere partijen, maar ook de kans inperken dat Tesla ooit nog zonder accupakketten komt te zitten. Verder betekent deze zet ook een welkome winstmaximalisatie. Gunstig, aangezien het accupakket het duurste onderdeel is van een ev.

Hoewel dergelijke mededelingen vanzelfsprekend komen van tipgevers van wie de identiteit niet kan worden onthuld, vormen vacatures voor werktuigbouwkundigen gespecialiseerd in het ontwerpen van accucellen een bewijs dat Telsa hier wel degelijk mee bezig is. In een immer voortdurende zoektocht om de concurrentie voor te blijven. (Via: cnbc.com)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.