Tesla heeft vandaag officieel de allereerste Superchargers in Nederland in gebruik genomen, waarmee de route Amsterdam naar Keulen en Amsterdam naar Brussel is geopend.

De launch van Supercharging in Europa vond afgelopen zomer plaats in Noorwegen. De stations in Zevenaar en Oosterhout stellen Model S eigenaren in staat om gratis naar hun favoriete zaken- en vakantiebestemmingen in Europa te reizen.

Met meer Supercharger stations die binnenkort openen in Duitsland, kunnen Model S rijders nog deze winter door Duitsland naar Zwitserland en Oostenrijk rijden. De route naar Brussel zal volgend jaar verlengd worden naar Frankrijk, zodat reizen naar Zuid Frankrijk mogelijk is.

Tesla Superchargers maken het mogelijk om gratis via de belangrijkste snelwegen te reizen naar steden in Europa. Superchargers zijn strategisch geplaatst zodat Model S rijders van station tot station kunnen rijden met minimaal oponthoud. De stations staan in de buurt van voorzieningen zoals (weg)restaurants en winkelcentra zodat reizigers kunnen stoppen voor een kop koffie of een snelle maaltijd terwijl hun Model S wordt opgeladen.

De nieuwe Supercharger in Oosterhout is te vinden langs de A27 bij Autogrill:
– Beneluxweg 1, 4904 SJ Oosterhout

De Supercharger in Zevenaar staat langs de A12 bij AC Restaurant:
– Doesburgseweg 43, 6903 PL Zevenaar‎

De Superchargers kunnen 24 uur per dag worden gebruikt en er is geen pasje voor nodig. Automobilisten kunnen de auto opladen in slechts 20 tot 30 minuten, waarna ze weer bijna geheel opgeladen op weg kunnen. De Tesla Supercharger is krachtiger dan welke andere oplaadtechologie tot nu toe en levert tot 120 kilowatt DC (Direct Current) direct aan de batterij, gebruik makend van speciale kabels.

Tesla’s eerste netwerk van Europese Supercharging stations werd eind augustus van dit jaar in Noorwegen in gebruik genomen, waardoor Model S eigenaren de belangrijkste en drukste Noorse (snel)wegen kunnen bereizen. Meer Superchargers zullen de komende maanden verrijzen langs Europese routes, allemaal binnen een straal van de 480 km actieradius van Model S. Eind 2014 zal 100 procent van de bevolking in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Denemarken binnen een straal van 320 km van een Supercharger wonen. Voor Engeland, Wales en Zweden geldt een percentage van 90.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Die in Oosterhout is ideaal 🙂 Super!

Eigenlijk verbijsterend: van de oude fabrikanten heeft nog nooit iemand een model uitgebracht waarmee je gratis mocht tanken. Nu is het voor Tesla ook zaak om de autonomie bezwaren weg te nemen, maar toch. Briljant gedaan!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.