De recentelijk nog vicepresident van Mac Hardware Engineering (Apple), Doug Field, is nu verantwoordelijk voor het Tesla voertuigprogramma.

Field is een ervaren leider en engineer op het gebied van innovatieve technologische producten. Hij leidde de ontwikkeling van meerdere nieuwe gadgets bij Apple, waaronder de laatste MacBook Air, MacBook Pro en iMac. Geheel onbekend met voertuigen is hij natuurlijk niet. Hij begon zijn carrière als engineer bij Ford Motor Company en werkte later ook als CTO voor Segway. Tesla CEO Elon Musk:

Doug heeft leiderschap en technisch talent laten zien bij het ontwikkelen en leveren van uitstekende producten, waaronder wat wordt gezien als de beste computers ter wereld. De toekomst van Tesla is afhankelijk van engineers die de meest innovatieve, technologisch vooruitstrevende voertuigen ter wereld kunnen maken. De ervaring van Doug in zowel elektronica voor consumenten en traditionele auto’s maken hem een belangrijke aanvulling op ons team.

Field heeft een mastergraad in mechanische engineering en management. Hij had nooit overwogen bij Apple weg te gaan, totdat Tesla voorbij kwam.

Ik begon mijn carriere met als doel om geweldige auto’s te maken, maar uiteindelijk verliet ik de auto-industrie op zoek naar snelle, spannende engineering uitdagingen. Als de eerste high-tech autofabrikant, is Tesla eindelijk een mogelijkheid voor mij en anderen om de droom – het bouwen van de beste auto’s ter wereld – na te jagen, en tegelijkertijd onderdeel zijn van één van de meest innovatieve bedrijven in Silicon Valley.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.