Het heeft ze pijn en moeite gekost. In 2008 stond de startup zelfs aan de rand van de afgrond, maar nu kan de vlag uit: Tesla maakt winst.

4.750 keer Model S

In het laatste kwartaal van 2012 leed het bedrijf nog een verlies van 75 miljoen dollar. Maar Tesla heeft in het eerste kwartaal al meer dan 4.750 Model S’en verkocht, terwijl het zelf had gerekend op een aantal van 4.500 stuks. Dit is overigens de eerste keer dat Tesla verkoopcijfers vrijgeeft.

Uiteraard was CEO Elon Musk erg te spreken over de cijfers:

“I am incredibly proud of the Tesla team for their outstanding work. There have been many car startups over the past several decades, but profitability is what makes a company real. Tesla is here to stay and keep fighting for the electric car revolution. I would also like to thank our customers for their passionate support of the company and the car. Without them, we would not be here.”

In ander nieuws: vanavond zal Tesla een aankondiging doen waarvan buiten het automerk nog bijna niemand weet wat. Elon omschreef het onlangs cryptisch als โ€œReally exciting @TeslaMotors announcement coming on Thursday. Am going to put my money where my mouth is in v major way.โ€ Hij versprak zich, want de aankondiging zou vandaag zijn, in plaats van vorige week donderdag.

Zou Elon wellicht aankondigen dat de Model S geschikt wordt gemaakt voor een batterijwisselsysteem? You never know…

Update 9 mei 2013:
Opvallend is dat Tesla 68 miljoen dollar (12 procent van de inkomsten in Q1) heeft verdiend met de verkoop van ZEV kredieten. Echter, CEO Elon Musk verwacht deze vorm van inkomsten te verliezen door het verzadigd raken van de markt, en de toenemende verkoop van Tesla’s in het buitenland. Omdat de kredietverkoop een belangrijke bron van inkomsten is, zal het moeilijker worden om winst te blijven maken.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

En om 0:00 komt er een grote aankondiging. Zie http://www.teslamotors.com ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

Topic hierrr

http://www.teslamotorsclub.com/showthread.php/15160-Tesla-to-make-quot-exciting-announcement-on-Thursday-quot-(correction-Tuesday)

@mastertje: nou,nou dat is even een grote aankondiging, voor mijn gevoel zijn we toch een beetje blij gemaakt met een dode mus.

P.S. ik gun het Tesla van harte dat ze nu eindelijk winst kunnen gaan maken.

Goed voor de toekomst van de ev.
Ze hebben aan de grotere producenten laten zien, dat ze niet stil kunnen blijven staan, ze bewegen al minimaal.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.