Tesla Model Y neemt het op tegen Lamborghini Urus

Welke van de twee weet te winnen, is het de Tesla Model Y of toch de Lamborghini Urus?

De Lamborghini Urus is een bizar krachtige SUV, met 650 pk uit een 4.0-liter V8 turbomotor. Maar is al dat vermogen genoeg om te kunnen winnen van de Tesla Model Y? De elektrische SUV is dit jaar gelanceerd op de Amerikaanse markt. De eerste klanten hebben hun exemplaar al in ontvangst genomen. Op termijn moet dit model ook naar Nederland komen. Het is op dit moment echter onduidelijk wanneer de Model Y zijn eerste stappen op Hollandse bodem zet.

In deze video van het YouTube-kanaal Edmunds neemt de Tesla Model Y het op tegen de Lamborghini Urus. Het zijn twee totaal verschillende auto’s met ook totaal verschillende prijskaartjes. Echter, omdat de Tesla een elektrische auto is en de Lamborghini een conventioneel voertuig is het vergelijk ineens interessant. De Tesla in dit verhaal is een Model Y Performance, dat met twee elektromotoren goed is voor een vermogen van 462 pk en 639 Nm koppel.

Maar welke is de snelste. Gaat Tesla er met de winst vandoor, of is het Lamborghini dat zegeviert? Check het in de vergelijkingsvideo hieronder. Er worden meerdere sprintjes ondernomen om een eerlijk vergelijk te trekken. Dus zeg het maar, de vooruitstrevende Tesla Model Y, of toch de brute Lamborghini Urus met zijn extravagante trekjes?


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.