De productie en levering van de Tesla Model X wordt uitgesteld tot eind 2014.

Het originele plan was om de productie van de Model X eind 2013 aan te vangen, met de eerste leveringen begin 2014. Een woordvoerster van Tesla vertelde de LA Times dat de fabrikant zich eerst zal richten op de verdere verkoop van de Model S, mede doordat hun staatslening vijf jaar eerder kan worden ingelost.

De Model X biedt als SUV meer ruimte aan het hele gezin. Standaard geleverd met vierwielaandrijving, zal deze auto iets meer gaan kosten dan de Model S. Elon Musk had eerder aangegeven dat de Model X modellen met zowel vier- als achterwielaandrijving geproduceerd zouden worden. Omdat er geen vierwielaangedreven Model S is, lijkt het erop dat deze vorm van aandrijving behouden blijft aan de Model X-rijders.

Vierwielaandrijving maakt de Model X duurder, maar Elon Musk vertelde tijdens een presentatie in Londen (zie onderstaande video vanaf 24 minuten) dat dit slechts een “ééncijferig percentage” zal zijn.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Lijkt me een geweldige aanvulling wegens hoger zitten, die 4WD en misschien (hopelijk) meer bodemvrijheid, maar dat alsmaar verder uitstellen wordt wat zorgelijk…

Dat ziet er zeker voor een SUV verfrissend goed uit.
Daar kan Porsche een puntje aan zuigen, om van de BMW X6 nog maar te zwijgen. Ze zijn daar bij Tesla goed bezig. Nu nog een C segmenter of een stadsmuis met een fatsoenlijke actieradius, als er 1 merk is dat zoiets kan dan is het Tesla wel.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.