Tesla trekt vliegtuig
Dat is trekkracht! Het merk vestigt direct ook een wereldrecord.

Een vliegtuig voorttrekken kan worden gedaan met een dikke diesel, een VW Touareg V10 TDI bijvoorbeeld. Maar dat is niet meer van deze tijd. Als er nu een dergelijke stunt wordt uitgehaald, dan bij voorkeur met elektro-power. Dan past er niks beters voor een vliegtuig dan een Tesla Model X.

Dat is een forse auto met zeeën aan vermogen en vierwielaandrijving, die in omvang verschrompelt wanneer er een vliegtuig achter hangt. Logisch. Het officiële trekgewicht van een Tesla Model X is 2.268 kg, hoewel Tesla zelf heeft beweerd dat de auto een gewicht van om en nabij de 4.500 kg kan hebben. Een vliegtuig is wel de andere kant van het spectrum. Dat een Tesla dit aankan zegt ook wel iets over de bouwkwaliteit.

Door het trekken van een Boeing 787-9 Dreamliner heeft Tesla het hoogste trekgewicht voor een elektrische auto op zijn naam weten te zetten. De kist van dienst was er eentje van Qantas en de recordpoging werd ondernomen op een baan achteraf op het vliegveld van Melbourne (Australië). Die welbekende vliegtuigfabrikant, Boeing dus, heeft trouwens plannen om elektrisch te gaan vliegen.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

‘Zegt wat over de bouwkwaliteit’ vind ik iets teveel reclame voor Tesla. Ik verwacht dat de bouwkwaliteit nog vele malen hoger ligt dan wat dit filmpje aantoont. Jammer dat de crux van het filmpje is weggelaten; het begin. Ik vermoed dat er wel een software aanpassing benodigd is. Zonder wielspin zal er een serieuze stroomsterkte door de elektromotoren en accu’s moeten worden getolereerd. Als ze deze software op de weg toestaan valt er wel wat af te dingen op ‘build quality’. Met de insane mode kom je er niet.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.