Tesla Model X
We moeten nog even wachten op de échte propductieversie, maar Tesla neemt al wel orders aan voor de Model X, ook in Nederland. Daarnaast heeft het merk iets meer details bekend gemaakt.

De Model X wordt de derde Tesla, na de Roadster en de Model S. Vooral met die laatste zijn de familiebanden duidelijk. Dat gaat verder dan alleen het design, ook qua techniek komen de modellen in grote lijnen overeen. Net als de Model S komt de Model X beschikbaar als 60 kWh, 85 kWh, en 85 kWh Performance. Ja, ook de 700 pk sterke Dual Motor wordt leverbaar in de Model X. Een belangrijk verschil is wel dat álle Model X’en twee motoren en dus vierwielaandrijving krijgen, ook de minder potente versies.

Opmerkelijk is ook dat de zogenaamde ‘Falcon doors’, de vleugeldeuren die toegang geven tot de tweede en derde zitrij, gewoon op het productiemodel zullen zitten. Volgens Tesla vergemakkelijken ze met name de instap voor passagier zes en zeven, al zijn we benieuwd of deze vleugeldeuren niet tot problemen in krappe (parkeer)garages gaan leiden. Of de camera’s en beeldschermen die de taak van de buitenspiegels overnemen ook terugkeren op het productiemodel is nog even afwachten.

Zoals we afgelopen woensdag al meldden, neemt Tesla Nederland al reserveringen aan voor de Model X, al moet je dan wel alvast zo’n 4250 euro aanbetalen. Hoeveel de zevenzits Tesla precies gaat kosten is nog niet bekend, in de Verenigde Staten begint de Model X rond de 90.000 dollar, een kleine dertig procent meer dan de voordeligste Model S. In Nederland kost de Model S in euro’s bijna net zoveel als hij in de VS kost in dollars, we schatten de kans vrij groot dat dit ook voor de prijs van de Model X zal gelden: vanaf zo’n 90.000 euro dus.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Op CES is een model X getoond met conventionele buitenspiegels. Dus allicht geen camera’s.

Da’s waar ook! Lijkt ons ook logischer, al heeft Volkswagen met XL1 al laten zien dat het wél kan op een productiemodel. Aangezien Tesla ook op haar website nog steeds de Model X toont zonder spiegels, zou het nog steeds kunnen… We zullen zien!

@dizono: Wegen regelgeving moet de productie-versie van de X conventionele spiegels hebben. De “camera spiegels” komen er definitief niet.

Bron: Tesla Forum.

Model X rijdt al lang rond, met spiegels:

https://twitter.com/TeslaMotors/status/555778608887652352/photo/1

@fit4fun: Al lang, nou nou, een foto van 15 januari.

Eén preproductiemodelletje maakt de lente niet…

Ik ben benieuwd wat de bijtelling zal zijn:

http://www.berekenen.nl/bijtelling-leaseauto-berekenen-netto

kom ik er namelijk niet mee uit, iemand anders wel?

@sander.boers.12: 4%, als ie binnen het huidige regime op kenteken gezet kan worden

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.