Op de autoshow in Detroit heeft Tesla een nieuwe versie van de Model X gepresenteerd. Het merk geeft nu een duidelijke kijk op het interieur, hoewel de elektro-SUV nog steeds in de conceptfase verkeerd.

De Model X wordt het derde voertuig van Tesla, na de Roadster en de Model S, en een introductie in de VS wordt in de tweede helft van 2014 verwacht. Op de NAIAS in Detroit toont het merk dit witte exemplaar, dat weer dichter bij het uiteindelijke productiemodel staat. De Model X 2.0 heeft nog steeds het 17-inch aanraakscherm, maar is nu hoger en dichter bij het stuur gepositioneerd.

Ook wil Tesla potentiële klanten een kijkje geven op de kleurcombinaties en leermogelijkheden in het interieur van de Model X. Zoals hij op de beursvloer staat is de Model X uitgerust met een zwartwit-thema dat doorloopt tot in de stoelrijen. Aan de buitenzijde zijn de camera-zijspiegels van de conceptversie vervangen door reguliere exemplaren.

Er was uiteraard ook ruimte vrijgemaakt voor de Model S.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Buitenzijde geen wijziging? Spiegels anyone? 🙂

Die zaten niet op het eerste concept.

@widodh: Goed gezien! Voorheen had ‘ie zijspiegelcamera’s. Ideaal voor een lagere cW-waarde, maar niet echt ‘productierijp’. Helaas. 😉

@aldous: Inderdaad, het is wel jammer. Spiegels leveren behoorlijk wat weerstand op, dus zou mooi zijn als we op termijn camera’s kunnen gebruiken.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.