Tesla Model X
Een stoere Tesla Model S SUV met vleugeldeuren. Daar kan toch niemand “nee” tegen zeggen?

De elektrische auto’s van Tesla zijn een regelrechte hype aan het worden. Volgehangen met allerlei elektronica is het dan ook meer een gadget dan een gewone auto, waardoor hij erg begerenswaardig is. En nieuw is altijd beter, dus de Model X is de absolute must-have van het seizoen.

Wat de kopers over de streep trekt om zo’n auto aan te schaffen blijft natuurlijk heel persoonlijk, maar dat hier weinig voor nodig is moge duidelijk zijn. Het aantal reserveringen van de Model X wereldwijd heeft de 20.000 stuks gepasseerd en blijven met een enorme vaart stijgen. Gemiddeld worden er 43,6 reserveringen per dag gemaakt, in de maand augustus stond het aantal op 1.353 stuks.

Het grootste deel van die reserveringen komen uit de Verenigde Staten (14.000 stuks) en Canada, maar ook Europa en Azië (inclusief Australië) hebben interesse in de nieuwe auto met 25 procent van de reserveringen. Dapper, want een aantal belangrijke details over de Model X, zoals de exacte prijs en range, ontbreken nog.

De werkvloer van de Tesla fabriek is al aangepast om binnenkort de productie van de Model X te starten, maar geen verandering kan ervoor zorgen dat iedereen de nieuwe auto op tijd krijgt afgeleverd. De Model X moet de productielijn nog altijd delen met de Model S. Zelfs als de totale output van de fabriek naar 3.000 stuks wordt gepusht, waarvan 50 procent een Model X, redt Tesla het niet om alle reserveringen binnen één jaar af te werken. Om die reden hebben de ‘verkopers’ opdracht gekregen om mensen te ontmoedigen een Model X te bestellen. In plaats daarvan zullen zij richting een Model S worden gestuurd. (via GAS2)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.