De jaarcijfers zijn binnen: Tesla blijft een flinke omzet maken, en is van plan deze stijgende lijn in 2014 door te zetten.

Dit jaar moeten er 35.000 Tesla’s worden verkocht, een stijging van maar liefst 55 procent ten opzicht van vorig jaar. Het is de bedoeling dat er 1.000 stuks per week worden geproduceerd. Momenteel staat de teller nog op 600 stuks per week wegens een tekort aan accu’s, maar dit probleem moet in de tweede helft van 2014 zijn opgelost.

Hoewel het geschatte aantal verkopen waarschijnlijk net als vorig jaar ruimschoots wordt overschreden, kunnen we nog niet de Model X in de som meenemen. Hoewel de aanbetalingen binnen blijven stromen, worden de eerste leveringen verplaatst van eind 2014 naar begin 2015. Elon Musk is nog niet volledig tevreden over het design; deze moet geperfectioneerd worden voordat de auto in productie gaat. De veranderingen zullen slechts subtiel afwijken van de versie die twee jaar geleden werd gepresenteerd.

Elon Musk verwacht dat de Model X op termijn beter zal verkopen dan de Model S en de 1.000 stuks per week zal overschrijden. Gaat dit gebeuren onder Apple-heerschappij? Musk acht het niet waarschijnlijk, maar geeft geen harde ontkenning. Hij is bereid Tesla te verkopen als dit betekent dat de kansen op een betaalbare, leuke, in massa geproduceerde EV verbeterd. Echter, hij ziet momenteel geen scenario waarin dit zal gebeuren. (Via Bloomberg)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.