Tesla Model X
De auto was hagelnieuw.

Een Model X-rijder zegt op het forum van het merk dat de elektrische auto niet in orde is. De bestuurder had onlangs een eenzijdig ongeluk met zijn vijf dagen oude Model X. Volgens hem accelereerde de Tesla uit zichzelf toen hij probeerde de vierwieler te parkeren. Een botsing met een nabijgelegen gebouw was het gevolg. Zijn vrouw liep brandwonden op door de airbags, aldus de man.

De man vindt dat Tesla de verkoop van de Model X moet stopzetten totdat het probleem tot op de bodem is uitgezocht. Er is niet eerder een verhaal opgedoken over een Tesla die plots uit zichzelf accelereerde wanneer de bestuurder zich in het voertuig bevond. Het is dus de vraag of er hier toevallig geen sprake is van een misverstand. De witte Model X liep behoorlijke schade op.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

“Volgens hem accelereerde de Tesla uit zichzelf toen hij probeerde de vierwieler te parkeren”

We hebben er weer één: een “ontken-amerikaan”…

Ziekelijk gedrag van die yanks. Ontkennen en daarna de fabrikant aanklagen. Ben benieuwd naar het onderzoek. Eventjes de logs uitlezen en huppa, voor lul zetten die pisvlek.

Zoals wij zeggen een Marcobakkertje.

Update… http://electrek.co/2016/06/06/tesla-model-x-crash-not-at-fault/

Het blijkt ook de vrouw van de eigenaar te zijn geweest. De logs van Tesla geven aan dat cruise control en autopilot rondom het incident uit stonden. De auto reedt met ca 6 mph, toen het pedaal voor 100% werd ingetrapt. Fraaiste is nog de reactie van de eigenaar die gaat vertellen dat het echt niet aan zijn vrouw kon liggen want ze was een uitstekende bestuurder.

@pramm: kortom, die domme doos heeft gewoon het gaspedaal voor het rempedaal verwisseld en liegt dat het gedrukt staat omdat ze een auto van 130k naar de sodemieter gereden heeft (ff uitpuffen na deze veel te lange zin…)

@fijnkonijn: Die logs zeggen natuurlijk ook niet alles. Bij problemen met de gaspedaal-potmeter is het aannemelijk dat de computer een 100% signaal leest.
Interessanter is om te weten wat de stand van het rempedaal was op het moment van de crash. Bij plotseling accelereren is het aannemelijk dat de bestuurder de rem zo diep mogelijk intrapt. Is dit niet het geval, dan is de kans groot dat het een pedaalverwisseling is

“wat de stand van het rempedaal was op het moment van de crash. Bij plotseling accelereren is het aannemelijk dat de bestuurder de rem zo diep mogelijk intrapt. Is dit niet het geval, dan is de kans groot dat het een pedaalverwisseling is”

Ik denk: rempedaal 0%, gaspedaal 100% (maar in haar hoofd precies andersom)

@melkkoe: iemand die per ongeluk het gaspedaal vol intrapt omdat de auto versnelt, heeft niet in de gaten wat de oorzaak is.
In dit specifieke geval reed de auto heel langzaam. Ze wilde remmen omdat ze aan het eind van het parkeervak was gekomen. Plotseling versnelt de auto (tegen de verwachting in). Ze schrikt zich een hoedje-> trapt vol op het gaspedaal omdat ze wil remmen (en denkt dat ze op het rempedaal drukt). Tegen de tijd dat ze door heeft wat er aan de hand is, hing ze al in de muur.

In het dorp waar ik woon is iets soortgelijks gebeurd. Een vrouw, lokaal bekend omdat ze de vrouw van een rijke paardenfokker is, wil haar Land Rover Discovery bij de tennisbaan parkeren. La Trutto drukt echter op het gaspedaal en de wagen rijd, nu iets versneld, verder naar voren. Direct daarna schoot de wagen met loeiende motor vol op de betonnen afbakening voor het parkeervak. De laatste 3 meter was dus met vol gas.
Ze beweerde bij hoog en bij laag dat ze op het rempedaal had gedrukt. Iedereen met 1 hersencel meer weet echter wat er wél gebeurd is…
Haar man, intussen van de tennisbaan richting de parkeerplaats gerend, roept “nai nieh scho wieder potdammienomal” (je hoeft geen Zwitsers-Duits te kennen om te snappen wat hij riep…)

Zulke mensen zijn niet te redden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.