Tesla Model X duikt weer op, levering start in 3 à 4 maanden
De elektrische SUV met vleugeldeuren wordt, als we de geruchten mogen geloven, binnen afzienbare tijd dan echt werkelijkheid.

Meerdere keren al werd de Model X uitgesteld. 2013 werd eind 2014, toen toch begin 2015 en volgens Elon Musk himself kunnen de talloze klanten die een aanbetaling deden binnenkort dan echt hun SUV in ontvangst nemen. Het op punt zetten van het design was in eerste instantie de reden voor vertraging, maar nu wil Tesla er zeker van zijn dat alle bijzondere features zoals de vleugeldeuren naar behoren werken.

Het autopilot systeem dat binnenkort middels een update naar de Model S komt, wordt ook beschikbaar in de Model X. Musk benadrukt wel dat de update geen autonome auto’s van de EV’s maakt, maar dat ’t meer om ondersteunende zaken gaat zoals zelfstandig op de snelweg rijden en automatisch inparkeren. De chauffeur zal echter wel gewoon alert moeten blijven.

Naast het nieuws over de Model X hebben we twee nieuwe afbeeldingen van de EV voor je. Als het goed is wijkt het uiteindelijke productiemodel niet of nauwelijks af van de exemplaren op de foto’s, maar de basisvormen van de Model X waren natuurlijk al een poosje bekend.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.