Tesla Model S Interieur
Binnenkort hoef je zelf niet altijd meer te sturen in je Tesla Model S!

Zo’n vaart zal het niet lopen, vooralsnog zal het automatisch rijden enkel werken op snelwegen. Daarmee is het systeem vergelijk met wat onder andere BMW en Mercedes-Benz aanbieden. Elon Musk komt daarbij zijn belofte na, in 2013 beloofde hij dat Tesla’s binnen drie jaar autonoom zouden kunnen rijden. Uiteindelijk verwacht Musk overigens dat auto’s die je zelf moet besturen uiteindelijk verboden gaan worden.

Net als de recente update 6.2, die volgens Elon Musk praktische onmogelijk maakt om nog met een lege accu langs de kant van de weg te stranden, zal ook update 7.0 over the air worden geïnstalleerd. Het is dus niet nodig om je auto weg te brengen, naar het schijnt zit de benodigde hardware al in de Model S.

Kunnen alle Model S’en straks zelfstandig rijden?
Daar heerst overigens nog enige verwarring over, op ons vorige bericht over nieuwe functies in update 6.2, antwoordt Groen7-lezer ‘eett’ als volgt:

Ander puntje: dingen als Blind spot warning zijn afhankelijk van hardware. Dit is in de “oudere” auto’s nog niet aanwezig. Het wordt sinds ongeveer 6 maanden echter standaard geleverd op iedere Model S.

Dat klinkt aannemelijk, al hebben we vooralsnog in de berichtgeving van Tesla of op het Tesla Motors Club-forum nog geen bevestiging kunnen vinden van deze informatie. Mocht dit waar zijn, dan zal waarschijnlijk niet elke Model S zelfstandig kunnen rijden, maar enkel de nieuwere modellen met daarvoor geschikte hardware.

Nog drie maanden geduld
Volgens Elon Musk kunnen we update 7.0 over ongeveer drie maanden verwachten. Er wordt nu druk getest en volgens Tesla’s CEO kunnen testauto’s nu vrijwel het gehele stuk snelweg tussen San Fransisco en Seattle (ruim 1000 kilometer) zelfstandig rijden. Daarnaast zal de Model S op privéterrein ook zelfstandig zijn parkeerplaats kunnen verlaten en zichzelf voor de deur parkeren. Behalve het autonoom rijden zal het infotainmentsysteem ook een nieuwe user interface krijgen.

Via TechCrunch


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

“naar het schijnt zit de benodigde hardware al in de Model S.”

Om het maar te bevestigen: Elke Model S die sinds eind september 2014 van de band rolt heeft de “Autopilot” hardware aan boord.

Auto’s die vroeger geproduceerd zijn, zullen deze funkties uit v7 dus niet kunnen gebruiken.

“Daarnaast zal de Model S op privéterrein ook zelfstandig zijn parkeerplaats kunnen verlaten en zichzelf voor de deur parkeren.”

Ter info: Regelgeving is dé reden dat dit alleen op privéterrein mag.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.