In het eerste kwartaal van 2013 werden er meer Tesla Model S‘en verkocht in Noord-Amerika dan Chevrolet Volts en Nissan Leafs. Wat voorspelt dit over de verkopen op internationaal niveau?

Met een startprijs van 72.600 euro is de Model S niet goedkoop. Desondanks deed deze auto het met 4.750 stuks beter op de Amerikaanse en Canadese markt dan de Chevrolet Volt (4.421 stuks) en Nissan Leaf (3.695 stuks).

Omdat de Model S nog niet officieel verkrijgbaar is buiten Amerika, werden er wereldwijd meer Volts en Leafs verkocht met elk rond de 30.000 stuks in 2012. Pas eind deze zomer is de EV verkrijgbaar in Nederland. Tesla verwacht echter 20.000 Model S’en te verkopen in 2013 en blijft daarmee niet ver achter op de internationale markt.

Ondanks dat de Model S duurder is dan de bij ons populaire Volt en Leaf, verwachten we dat deze EV ook wereldwijd aan zal slaan. Zeker met het nieuwe en naar Tesla’s eigen zeggen “’s werelds beste” garantieprogramma. Bij pech komt een monteur langs, tijdens het onderhoud komt er een leenauto voor de deur die gekocht kan worden, en het belangrijkste van allemaal: een deffecte batterij wordt onder bijna alle omstandigheden gratis vervangen.

Met uitzondering van beschadigingen aan de accu in een aanrijding, het openen van het pakket door non-Tesla personeel of bewust misbruik, wordt alle schade gedekt door de garantie. Ook bij onjuist gebruik of het pakket jarenlang op lage spanning houden. De batterij wordt kosteloos vervangen met een vergelijkbaar of beter exemplaar. Er wordt op deze manier een stukje zekerheid gecreëerd voor de eigenaar van de Model S, omdat hij nu niet meer krampachtig op de kleine lettertjes in de handleiding hoeft te letten.

tesla twitter batterij

Wie last heeft van range anxiety en de huidige actieradius van 426 kilometer te weinig vindt, hoeft zich volgens Elon Musk geen zorgen te maken. Hij gaf aan dat het niet ondenkbaar is dat er binnen de komende vier tot vijf jaar een batterij komt die goed is voor 805 kilometer. Tesla geeft klanten waarschijnlijk de mogelijkheid om hun auto’s tegen die tijd te upgraden.


Meer lezen over: , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Super! Vooral die garantie op de accu is geweldig. Ik ben helemaal blij 🙂

Best knap als je je realiseert dat hij 2x zo duur is, maar vanwege een fatsoenlijke actieradius en verder geen brandstof verbruikt wel de beste investering. Hier in Ned. 3 subsidies en 5 jaar 0% bijtelling maar bestel ‘m snel want hij moet voor 31-12 geregistreerd zijn!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.