Tesla-baas Elon Musk heeft meerdere keren aangegeven dat het platform van de Model S voor nog veel meer modellen kan worden gebruikt. Waaronder de Model X – een SUV/Minivan – en een kleinere sedan die qua formaat in de buurt komt van de BMW 3 Serie. Over een stationversie van de Model S gaan nog weinig geluiden op, maar als het er ooit van komt is dit een goede benadering.

Automotive manipulator Theophilus Chin heeft zijn creativiteit losgelaten op de Model S en ontwierp een elektrische stationwagon. Een van de eerste ter wereld, als we deze Volvo 240 op Nederlands kenteken even vergeten. De voorkant bleef onaangeroerd, en van achteren is een schuin aflopende daklijn te zien met een subtiele raamspoiler. Het zou de nu al niet misselijke opbergruimte van de Model S serieus vergroten.

Gezien de populariteit van stations, ST-versies en Sport Tourers in Europa zou een Model S Station geen verkeerde aanvulling zijn op het Tesla-gamma op dit continent. Of men er in de VS ook voor warm zal lopen is nog maar de vraag. Daar zal de Model X hoogstwaarschijnlijk de voorkeur krijgen van het koperspubliek.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Cool, ik zeg doen!

Zeker, prachtige bak! Dit zou als family-car veel beter in de EU aan slaan dan Model X.

Die wil ik!!!

Mooi! Maar of ‘ie ook het productiestadium haalt?

Mwoah, het is zeker een mooi ding, maar we mogen niet vergeten dat Tesla nog steeds een niche-merk is. Bij een gewoon merk krijg je voor 1000 of 2000 euro extra een break. Maar Tesla is duur. Mensen die een Tesla kopen doen dat niet omdat ie handig is of zo…

Mooie XF-Sportbrake. Ehhh… Tesla dus.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.