Het heeft even geduurd, maar de Model S komt nu definitief naar de Nederlandse showroom. De Amerikaanse EV zal vanaf volgende week dinsdag 19 maart te zien zijn in de Tesla Eindhoven Store.

Proefrit
Vanaf die dag is hij overigens alleen nog maar te bezichtigen in de piepkleine Tesla Eindhoven Store en zal een Product Specialist bezoekers informeren over onder andere de lak- en interieurkleuren, de prestaties, de technologie en de veiligheid van de Model S. Een week later zal Tesla Nederland beginnen met vooraf geboekte testritten voor reserveringshouders. Kort daarna zullen proefritten voor potentiële klanten mogelijk zijn.

Gegarandeerde levering in 2013?
Wie een Model S voor eind maart reserveert krijgt de Tesla nog gegarandeerd in 2013. Hierdoor is een vrijstelling van bijtelling voor 60 maanden gegarandeerd. Vanaf 1 januari 2014 vervalt deze regeling namelijk en wordt er 7% bijtelling gerekend. Ook voor elektrische auto’s die lokaal emissievrij zijn, want de CO2-grens geldt voor alle auto’s met een uitstoot van 0 tot 51 gram CO2 per kilometer.

Nederlandse Tesla-invasie
Vorige week werd al bekend dat Tesla’s Europese hoofdkantoor in Amsterdam zal neerstrijken, naast de eerder geplande Tesla Store in de PC Hooft en het distributiecentrum in Tilburg.

De prijzen van de Tesla Model S zijn hier te vinden.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Kan niet wachten!

Ik moet gewoon even die kant op om een rondje te rijden. “Tesla Time” noemen ze dat.

Verder raad ik iedereen aan hem te gaan bewonderen, wat een auto!

Heb hem daar ook al bekeken tijdens de introductie-dagen.
Pracht van een auto, zeker een toertje waard.

Ik zag er vorige week al een rijden tussen Utrecht-Hilversum.
Dat was wel op duits kenteken. Een van de demo auto’s van Tesla zelf misschien?

@widodh Inderdaad een heerlijke auto om te zien!

@vanopzij: Ja, alle demo auto’s van Tesla rijden op Duits kenteken. Het kan ook zijn dat George Blankenship zich eventjes in stijl liet vervoeren 🙂

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.