Met een elektromotor tussen de achterwielen die 416 pk en 600 Nm aan koppel levert, en dat allemaal vanaf nul toeren per minuut, wisten we dat de Model S een geduchte sprinter zou worden, maar dat de auto zelfs sneller is dan een BMW M5 hadden velen ongetwijfeld niet zien aankomen.

De nieuwe BMW M5 is met 560 pk en 680 Nm uit een turbo V8 een extreem rappe jongen. De volledig elektrische Tesla heeft echter het voordeel dat alle krachten vanaf nul toeren beschikbaar izijn. Bij de M5 is logischerwijs sprake van een koppelkromme, en dat dit nadelig kan zijn in een sprint tegen een elektrische auto bewijst onderstaande video van het Amerikaanse Automobile wel.

Lees hier meer over de specificaties van de Model S.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

meeeh…
Ver zitten ze zeker niet bij elkaar vandaan maar in de video rijdt de Tesla wel een fractie eerder weg.
Sowieso nette prestatie verder van de elektrowaggie. M5-blok is zo ongeveer het meest koppelrijke (bij lage toeren) en sterke blok in een sedan verkrijgbaar en heeft nog een DCT ook..

@Alwood: Volgens mij zou de M5 nog winnen ook wanneer ze echt exact gelijk van start waren gegaan. Aan het einde van ’t filmpje komt de BMW toch snel dichtbij/bijna langszij.
Neemt niet weg, dat de Tesla echt snel is, want als een M5 moeite heeft, dan rijdt de Tesla het gros ’t snot voor de ogen (voor zolang de range ’t toelaat 😉 ).

@Alwood: Dat denk ik nou net niet. Wat je ziet, is dat de Tesla 0,0 nodig heeft aan koppelen en toerenopbouw. Volgens mij begonnen ze keurig tegelijk.

@mout: leuk verhaal in het voordeel van Tesla maar volgens mij (zeker met launchcontrol) is de respons van een M5 lang niet zo ‘zichtbaar’ als deze video doet vermoeden.

Een DCT laat de koppeling natuurlijk ook niet opkomen bij 0 toeren maar minimaal 1500, waar de M5 al bijna z’n maximum koppel heeft. Als een DCT bovendien schakelt in enkele milliseconden (40?) zit er niet zo veel vertraging in de aandrijving naar de achterwielen.

Snel zijn ze beiden maar een overtuigende ‘winst’ vind ik dit alles behalve.

Moet je eens na gaan wat voor een mechanism werk er in die M5 allemaal verzet werd en hoe weinig er binnen in de Model S gebeurd.

Die M5 is druk bezig met toeren maken, turbo druk opbouwen, klepjes openen en dicht doen, tandwielen rond draaien, koppeling op laten komen, etc, etc.

De Model S stuurt wat electronen richting die motor en gaat er van door.

Ze hebben de dragrace overigens 3x gedaan waar de M5 de derde keer won, die omdat de batterij in de Model S dan warmer wordt en minder vermogen gaat afgeven waardoor hij dus een tikje langzamer wordt.

Neemt niet weg dat je bijna iedereen helemaal zoek rijd bij een stoplicht!

Toch eigenlijk wel een leuk filmpje voor de Autoblog-hoofdsite (of kunnen we dat de petrolheads niet aandoen?)

@mattraket: Ik heb ze uiteraard op de hoogte gesteld. 🙂

Echt vreemd om zo enkel de M5 te horen… Ben wel fan van elektrische wagens, maar in een dragrace verwacht je ook lekker geluid.

@stanny: Dat auto’s in een dragrace geluid moeten maken, waarom is dat eigenlijk? Nostalgie? Treinen hebben ook rookpluim noch stoomfluit meer.

1 kanttekening!!
De BMW heeft launchcontrol welke in deze film niet werd toegepast. Gevolg 0-100 geen 4,3 sec maar 6 ofzo

@snelwin: andere kanttekening is dat je serieus moet uitzien met die launch control in de M5, de aandrijflijn krijgt telkens je dat gebruikt een serieuze tik. En van de rekening voor een nieuwe koppeling + versnellingsbak in een M5 wordt je niet bepaald vrolijk. Ok het is beter dan bij de vorige generatie, waar je na 3x je launch control gebruiken al de voorgaande rekening werd gepresenteerd, maar nog steeds is dit niet iets dat je aan elk stoplicht moet gebruiken 🙂

Mooi om te zien wat nw technologie kan doen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.