De reis tussen Los Angeles en New York is ongeveer 4.500 kilometer, een flinke onderneming met hoge brandstofkosten. Voor vader en dochter John en Jill is het daarom maar goed dat zij een Tesla Model S rijden en gratis kunnen laden bij Superchargers langs de route.

Zondag kondigde CEO Elon Musk aan dat het Supercharger netwerk tussen New York en LA operationeel is, zodat hij deze lente de beloofde roadtrip kan maken. Zijn idee hierachter was om te laten zien dat het wel degelijk mogelijk is om lange afstanden af te leggen met een elektrische auto, niet wetende dat iemand hem voor zou zijn.

Vader John begon zijn reis in Kentucky en reed naar New York om daar zijn dochter Jill op te halen. Van daaruit startten zij richting Los Angeles, een rit van ongeveer 4.500 kilometer. Met een actieradius van zo’n 426 kilometer (het kan verder) werden er gedurende de week 28 Superchargers aangedaan.

John vertelde op het Tesla forum in geuren en kleuren over de onderneming. Het zat niet altijd mee, met een lekke band, verbogen velg en een heleboel sneeuw, maar de Model S en de mensen van Tesla stonden klaar om hem en zijn dochter er doorheen te slepen. Hoewel John de trip niet zou aanraden in een 60 kWh model, is hij zeer te spreken over de snelle laadtijden en prestaties van de auto in de kou.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.