De supersnelle Tesla Model S wordt ineens weggezet als overbodig.

Het had zo mooi kunnen zijn, de Tesla Model S Plaid+ zou een haast buitenaards prestatieniveau bieden, tot duizelingwekkende snelheden in staat, en gewoon verkrijgbaar vanaf 2022. De praktijk blijkt anders te zijn.

Met één denkbeeldige pennestreek is de auto geschrapt. Niet langer nodig volgens merkchef Elon Musk. Een Tesla Model S Plaid zou voor iedereen ruim voldoende zijn. Naar redenen is het gissen. De Tesla Model S is alsnog hartstikke snel, met een sprint van 0 naar 100 km/u in 2,1 seconden, een geschat rijbereik van 628 kilometer en een topsnelheid van 322 km/u. Maar toch voelt het alsof een wortel is voorgehouden die op mysterieuze wijze is verdwenen. Er komt ook een nieuwe Tesla Model S Log Range, die sprint van 0 naar 100 km/u in 3,2 seconden, heeft een geschat rijbereik van 663 kilometer en haalt 250 km/u. Levering van de beide uitvoeringen start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022.

Voor schier ongelimiteerde snelheid lijkt uitwijken naar de nieuwe Tesla Roadster nodig. Maar het moment van introductie van die hypercar is nog wat twijfelachtig.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.