Naast nieuwe opties en meer flexibiliteit voor klanten om hun Model S samen te stellen, is er nu in Europa de mogelijkheid om de EV op te laden met de CHAdeMO-adapter, gebruik makend van 50 kWh CHAdeMO laadstations.

Tesla streeft ernaar haar activiteiten voortdurend te verbeteren door te luisteren naar feedback van klanten. Dat heeft geleid tot meer mogelijkheden om de Model S in Europa te configureren. Bestaande optiepakketten zijn ontbundeld, zodat klanten een auto kunnen samenstellen die optimaal voldoet aan hun wensen.

Zo zijn nu alle interieurvarianten voor stoelen en kleuren leverbaar voor elke uitvoering. Klanten die omgeven willen worden door premium leer op de portieren, onderste panelen en armsteunen, kunnen kiezen voor een uitgebreid lederpakket. Daarnaast introduceert Tesla een aantal nieuwe opties, waaronder een nieuwe 19-inch velg, mistlampen en elektrisch inklapbare buitenspiegels, die nu deel uitmaken van het techpakket. Voor een unieke uitstraling van de Model S Performance uitvoering kunnen klanten kiezen voor de speciale remklauwen in Tesla-rood. Tot slot kan de bodem van de middenconsole optioneel worden voorzien van een stukje “jachtvloer”, passend bij het interieur van de auto.

CHAdeMO adapter

Naast de extra mogelijkheden om de perfecte Model S samen te stellen, biedt Tesla klanten nu ook meer alternatieven om de auto op te laden, door de CHAdeMO adapter als optie aan het programma toe te voegen. Klanten kunnen daardoor gebruik maken van het netwerk van CHAdeMO-stations, die 240 km range per oplaaduur toevoegen aan de Model S.

Nieuwe Europese prijzen

Tesla wil heldere en transparante prijzen bieden en houdt daarom doorlopend de valutakoersen scherp in de gaten, zodat de prijzen bij belangrijke en blijvende fluctuaties aangepast kunnen worden. Zo zijn onlangs de prijzen van Model S in Europa gewijzigd. De vanafprijs van de Model S in Nederland is nu 69.000 euro.

Verdere uitbreiding in Europa

Tesla Europa groeit gestaag. Vrijwel wekelijks wordt het netwerk van service centers en stores verder uitgebreid. De afgelopen paar maanden hebben sales- en servicecenters hun deuren geopend in Amsterdam, Kopenhagen, Bergen, Oslo, Hamburg en Stuttgart en werd een retail design store geopend in Londen, in het populaire winkelcentrum Westfield.

En de groei zet door, met binnenkort de opening van nieuwe service centers in Frankfurt, Düsseldorf en Stavanger. In Nederland staan stores en service centers in Amsterdam, Arnhem en Den Haag op de planning.

Ook het netwerk van Superchargers wordt verder uitgerold na de opening van de eerste stations in Noorwegen deze zomer. Voor het einde van dit jaar zijn de eerste Superchargers beschikbaar in Duitsland en langs de grote verbindingswegen tussen Nederland en Duitsland.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Een reservewiel zou ook een handige optie kunnen zijn…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.