Een Chinese autowebsite waagt een poging om objectief vast te stellen welke de beste zou zijn, of althans welk van de ev’s de beste cijfers weet te behalen.

Het is een strijd die geen einde kent. Porsche als iconische fabrikant van sportieve wagens met een hoog prestatiepotentieel, met inmiddels ook een elektrische auto. Tesla als relatieve nieuwkomer, bouwer van bliksemsnelle ev’s die soms als wat nondescripte rijdende computers worden beschouwd. Een keuze tussen beide hangt zeer af van persoonlijke voorkeuren.

Niettemin kunnen er tests worden uitgevoerd, om na te gaan welke de snelste is. De Chinese autowebsite Dongchedi heeft dit gedaan in een 24-uurstest met een Porsche Taycan Turbo, Tesla Model S Performance en Tesla Model 3 Performance. Alle loeisnel en aardig begeerlijk.

Dat de Porsche Taycan Turbo in de test geroemd wordt om het rijgedrag, neemt niet weg dat de auto het niet wint op pure cijfers. De snelste ronde op een circuit, werd door de Taycan Turbo afgelegd in 1:15:97 min, de Model S Performance deed dit in 1:19:26 min, maar de Model 3 Performance wint nipt met een tijd van 1:15:78 min.

Bij een nadere vergelijking van de Porsche Taycan Turbo en Tesla Model S Performance blijkt dat een vierhonderdmetersprint door de eerste wordt afgelegd in 10,99 seconden, de tweede heeft hiervoor 10,56 seconden nodig. Proefondervindelijk is gebleken dat de Porsche Taycan Turbo 452 kilometer kan afleggen op één acculading, de Tesla Model S Performance komt 505 kilometer ver.

Mag worden geconstateerd dat de Model 3 de beste is, of valt er toch ook veel te zeggen voor de Porsche dat boogt op aardig wat automobiel erfgoed? (Via: teslarati.com)

Beeld: Porsche Taycan Turbo


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.