Het Supercharger netwerk van Tesla breidt zich in rap tempo uit.

Vandaag de dag bestaan er meer dan 70 Superchargers; 58 in Noord-Amerika en 14 in Europa. De route Los Angeles – New York is bijna helemaal voorzien van Tesla’s laadpalen, waardoor Model S-rijders kosteloos van kust naar kust kunnen rijden. In Europa kan er ononderbroken van Amsterdam naar München worden gereden, gaat de Model S mee op wintersport in Zwitserland of kan er geshopt worden in Brussel.

Deze Superchargers samen hebben al 13 miljoen kilometer aan stroom geleverd, 34 keer de afstand tussen de aarde en de maan. Dit is een enorme groei ten opzichte van september, toen de klok nog op 5 miljoen kilometer stond.

Hier zal het niet bij blijven, want Tesla heeft grootse plannen. In de winter van 2014 zal het grootste deel van Europa en Noord-Amerika zijn voorzien van een dekkend netwerk. Voor deze snelle uitrol van Superchargers, die een Model S voor 50 procent laden in slechts 20 minuten, ontving Tesla vorige week op de Consumer Electronics Show (CES) de AOL Technology of the Year award. (Via Autoblog Green)


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.