De eerste range-tests met de Model S zijn geweest, maar wat heb je eigenlijk aan de elektrische sedan zodra er sportief mee gereden wordt? MotorTrend nam de proef op de som en testte een Model S Signature Edition tussen de pylonnen.

In het betere bochtenwerk zou de Model S volgens de testredacteur van MotorTrend “een verrassende hoeveelheid grip” hebben. Iets wat de Model S nodig heeft aangezien de hoeveelheid koppel bij accelereren “gigantisch is”. Op het Amerikaanse testcircuit wordt opgemerkt dat de Model S zwaar aanvoelt – de EV heeft een gewicht van 2.108 kg – maar zich goed leent voor stevige bochten. Het zwaartepunt ligt dan ook erg laag aangezien de accu in de vloer is verwerkt. Bij té enthousiaste stuurbewegingen en acceleraties is te zien dat de achterkant een stapje opzij doet. Een beetje spielerij met de Model S lijkt dus te kunnen.

Bekijk de gehele video hieronder.

Begin 2013 komt de Tesla Model S naar Nederland.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Erg imposant filmpje. Waar ik vooral benieuwd naar ben is in hoeverre Elon Musk zijn productielijn op orde heeft en de bouwkwaliteit kan waarborgen. Zoals in het filmpje is gezegd is dit nog maar de tweede auto van Tesla en is dit de eerste massaproductie auto van Tesla. Met zoveel onderdelen in een auto is een productieproces zeer complex. Daarom ben ik wel benieuwd hoe hij in elkaar steekt.

@Seroo: Tesla heeft op dit moment wel productie problemen, die schijnt vooral te komen doordat toeleveranciers onderdeeltjes niet op tijd kunnen leveren.

Een klein onderdeeltje zoals het clipje om het 17″ scherm mee vast te zetten kan een hele productielijn plat leggen (als simpel voorbeeld!)

Ik heb er nog steeds alle vertrouwen in en wacht met smart op mijn Model S.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.