Tesla biedt de mogelijkheid om meer uit hun Model S te halen.

De engineers die aan de Tesla Model S hebben gewerkt, waren op hun tenen getrapt toen de McLaren MP4-12C door Motor Trend als betere van de twee werd genoemd. Om zelf te ervaren hoe de Engelse supercar beter stuurt dan hun eigen creatie, hebben ze er één gehuurd. Het resultaat van dit onderzoek is de “Performance Plus” optie.

Dit pakket is in essentie een upgrade voor de banden en ophanging. De nieuwe Michelin Pilot Sport PS2 banden voor de 21 inch achterwielen zijn 20 mm breder dan hun voorgangers en zorgen voor een betere acceleratie op ondergronden met weinig grip. Met deze banden kan volgens Tesla 10 tot 19 kilometer verder gereden worden op een acculading. De aangepaste ophanging, bijgestaan door verbeterde stabilisatorstangen, moeten zowel de prestaties als het comfort te verbeteren.

De “Performance Plus” optie zal alleen beschikbaar zijn voor de 85 kWh Performance versie van de Model S. Het kost maar liefst $6.500 (Nederlandse prijs nog niet bekend), maar dit is een klein offer om de auto als een McLaren supercar te laten rijden. Heeft u al een Model S Performance sedan besteld? Hopelijk kan de optie nog snel even aangevinkt worden, want een retrofit kost een hoop extra.

Met het netwerk van Tesla snelladers in Europa zijn wij klaar voor de komst van de Model S en al zijn afgeleiden. Wat voor ander leuk nieuws zullen we in de toekomst te horen krijgen? Nu voormalig Aston Martin engineer Chris Porritt (One-77) is aangenomen als vicepresident van Tesla’s engineering afdeling, komt dit vast wel goed.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Doet me aan als een pr praatje. staat eigenlijk niks zinnigs in.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.