In een interview met Bloomberg heeft de CEO van Tesla Motors, Elon Musk, verklaard dat de volledige oplage van 2012 nu al is uitverkocht. Daarnaast wist hij te melden dat er vermoedelijk al in 2013 winst gemaakt gaat worden bij de Amerikaanse bouwer van elektrische auto’s.

Wat ooit begon met één elektrische auto op basis van lichtgewicht Lotus-techniek, de Roadster, is nu uitgegroeid tot een serieuze speler op de elektrische automarkt met ambitieuze plannen. Volgend jaar komt de recent geïntroduceerde Model S op de markt en die doet het qua prijs een stuk beter dan de flink duurdere Roadster. De instapversie zal omgerekend €37.000 gaan kosten. De uitvoering met het grootse bereik (480 km) zit op bijna 55.000 euro. Bovendien zitten er nog veel meer -volledig elektrische- modellen in de pijplijn.

Voor de Model S hebben inmiddels 6.500 klanten hun handtekening gezet. Daarbij zitten overigens ook Nederlanders, dus volgend jaar zal de auto ook hier te zien zijn. Elon Musk: “De meeste kopers zijn nieuwe klanten van ons, want maar 600 personen die eerder een Roadster kochten hebben nu ook een Model S besteld.”

Tesla geeft voor de standaard Model S een 0-100km/u tijd van 5,5 seconde op. De aangekondigde snellere versie (sport/performance) gaat in 4,6 seconden van 0 naar 100. Verder heeft de Model S zelfregelende luchtvering en het laagste zwaartepunt in zijn klasse. Qua buitenmaten komt de elektrische vierdeurs sterk overeen met een BMW 5 Serie of Mercedes E-klasse. Echter, de Tesla is van binnen veel ruimer. Door het ontbreken van een groot motorblok heeft de Tesla ook voorin plek voor bagage. Er is bovendien ruimte voor 5 volwassenen én 2 kinderen. Achter de achterbank zit nog een derde zitrij voor individuen tot 1,5 meter.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.