Het Rotterdamse college heeft de elektrische Tesla Model S een half jaar mogen uitproberen. Toch rijden de meesten liever met een ‘vervuilende’ BMW, wat voor ophef zorgde binnen de Raad.

GroenLinks-fractievoorzitter Arno Bonte vindt het samen met D66 en Leefbaar een slecht voorbeeld. “De gemeente wil dat zoveel mogelijk Rotterdammers een schone auto aanschaffen om wat te doen aan het probleem van de luchtvervuiling. En dan gaan nota bene de wethouders zelf doodleuk in een vervuilende diesel rijden.”

GroenLinks wil het hele gemeentelijke wagenpark binnen vijf jaar elektrificeren om luchtvervuiling in de stad tegen te gaan, maar dan moeten burgemeester en wethouders hier wel aan meewerken. Ondanks dat de Model S specifiek gericht is op directeuren en managers, zien de tegenstanders in de Raad de EV niet als een verlengde van hun kantoor. Richard Moti van de PvdA gaf aan dat de sedan niet ‘functioneel’ is: “Het is meer een sportauto. Dat levert een beperking op. Als ik achterin zit, raakt mijn hoofd het dak.”

Volgens Brenda Dirkse van D66 is het niet nodig om daarom te kiezen voor een benzineslurper: “Er zijn ook wagens die duurzaam zijn, maar wel comfortabeler zitten.” Moti is het hier niet mee eens en stapt liever in een dikke BMW. (via Algemeen Dagblad)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.