De prijs voor een Tesla Model S loopt voor China in de miljoenen.

Een Model S Performance kost in China maar liefst 1,2 miljoen yuan ofwel 146.462 euro. Ter vergelijking: de Nederlandse vanafprijs voor deze uitvoering is 92.400 euro, in Amerika wordt er omgerekend 69.829 euro voor betaald. Bijkomend nadeel is dat een Chinese eigenaar van een Model S niet kan rekenen op subsidies voor milieuvriendelijke auto’s, omdat deze zijn voorbehouden aan exemplaren van Chinees fabricaat.

De verkoop van de Model S in China zal in juni officieel van start gaan onder de naam “Tesila” (特斯拉). Het grote prijsverschil is te wijten aan importheffingen, belastingen en transportkosten. Momenteel staat er in China nog maar één Tesla Store, in Peking. Met uitzondering van Sjanghai staat er (voor zover bekend) geen verdere uitbreiding op de kalender.

De lancering van de Model S op de Chinese markt is al meerdere keren uitgesteld wegens problemen met de Chinese naam en het vinden van de juiste importkanalen. De hoge prijs en tekort aan Tesla Stores hoeft echter geen rem te zijn op de verkoopcijfers. Zoals DEZE jongeman heeft laten zien, zijn er mensen die de extra moeite voor lief nemen om in een Model S te kunnen rijden.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Niet te vergeten dat ze ook SuperChargers gaan bouwen in China!

Ik heb zo’n gevoel dat Tesla een tijdje heel druk gaat zijn met leveren aan China.

Wat een onzin. Tesla hanteert nou juist heel redelijke prijzen in China. In tegenstelling tot andere fabrikanten van luxe auto’s.
Uiteraard wat duurder dan in de US, door belastingen en transportkosten. Maar de versie waarvoor ik in Nederland 98.000 euro heb betaald kost in China omgerekend 101.000 euro. Da’s een marginaal verschil. En echt heel anders dan vaak bij de andere merken.
Misleidende kop dus wat mij betreft…

Zie ook http://www.teslamotors.com/nl_NL/blog/fair-price

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.