Helemaal te gek als je als leerling-bestuurder in zo’n mooie auto mag rijden.

Wie in België slaagt voor het theorie-examen, mag de rijopleiding verder zelf afmaken. Uiteraard zijn hier wel een aantal regels aan verbonden. Wie 17 is, moet verplicht een begeleider naast zich hebben zitten; 18 jaar en ouder mag alleen verder mits zij de rijgeschiktheidstest bij de rijschool hebben doorstaan. Om het overige verkeer te waarschuwen voor mogelijk onhandige acties, krijgt de auto een “L” opgeplakt. Na drie maanden oefenen mag de leerling het praktijkexamen afleggen.

Hoewel er veel te zeggen is voor elektrisch rijden (het is ook zeker aan te moedigen om beginnende weggebruikers hiermee kennis te laten maken), blijft het een automaat. Wie het examen aflegt in een auto met automatische versnellingsbak, krijgt hiervan een vermelding op het rijbewijs. Net als in Nederland mag dan niet in een handgeschakelde auto worden gereden.

Ook de ruime afmetingen en riante prijs (vanaf 66.200 euro in België) van de Model S in de spot lijken mij geen geruststellende gedachte voor een leering-bestuurder. Toch, als hij of zij met al deze factoren om kan leren gaan, moet lessen in deze EV een geweldige ervaring zijn. Elektrisch, luxe én sportief; een betere indruk kan een auto niet maken op een beginnende bestuurder. Toch?

Bekijk de spot HIER op Autojunk.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Gaaf! Toch limiteert het je wel als je geen handbak mag, en waarschijnlijk ook niet kun, rijden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.