De Tesla Model S is de laatste dagen weer volop in het nieuws. Bij de Tesla-fabriek in Californië werd de auto onlangs gepresenteerd als zijnde “productieklaar” en CEO Elon Musk liet zich ook ontvallen dat er een sneller versie van de elektrische sedan aankomt. Eentje die in 4,6 tellen naar de 100 km/u sprint.

Waar valt de Model S mee te vergelijken qua buitenmaten? Het meeste met auto’s als de A6, 5-serie, E-klasse en GS Hybrid. Wel is de binnenruimte van de Model S aanzienlijk groter vanwege het ontbreken van een verbrandingsmotor. Voorin is een extra bagageruimte en achterin kunnen twee extra stoelen -van redelijk klein formaat- worden bijgezet.

De 85 kWh-motor in de reguliere versie van de Model S lanceert de sedan in 5,5 tellen naar de honderd km/u. Het bereik komt uit op 480 km, en zelfs 515 als er gekozen wordt voor de optionele aerodynamische wielen. Verder beschikt de auto over zelfregelende luchtvering en het laagste zwaartepunt in zijn klasse. Het interieur is behoorlijk vooruitstrevend met een 17-inch beeldscherm. De prijs in Amerika komt uit op nét geen 50.000 dollar voor de basisversie. Eind 2012 moet de auto leverbaar zijn in Nederland.

De derde zitrij is overigens voor kinderen tot 1,5 meter. In feite is het dus een 5+2. Maar tijdens de onthulling van de Model S aan de eerste klanten bleek dat er ook prima acht personen inpassen.

Een proefritje met de Tesla Model S


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Mooie auto, en nog beste betaalbaar ook! 🙂
Alleen de passie van de verbrandingsmotor is een beetje weg..
maar zoals hier bewezen een uitstekende milieuvriendelijke familiewagen voor de meer rijkere mensen der aarde.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.