Bij de release van een nieuw videospelletje of DVD gaat het er op Internet om wie als eerste de verstopte, vaak grappige extra’s kan vinden. Maar wie had gedacht dat deze “Easter Eggs” ook in het menu van een Tesla Model S zitten?

In het grote touch screen van de Model S gaan een aantal menu’s schuil, die wel eens gebruikt zullen kunnen worden voor toekomstige opties. Waaronder lane departure warning, dodehoekdetectie en adaptieve cruise control. Tesla heeft nog niet bekend gemaakt om welke opties het hier werkelijk zal gaan, maar de software is aanwezig in zijn prototypefase.

We kunnen niet uitsluiten dat Tesla van plan is een zooi sensors te installeren, zonder hier iemand vooraf van op de hoogte te stellen. Om deze te gebruiken is er wellicht meer nodig dan een simpele software update. Door de nieuwste modellen alvast te voorzien van de juiste programmering zal een upgrade eenvoudiger moeten zijn. En als je de computers toch al klaar hebt liggen, waarom zou je dan niet meteen inbouwen?

Andere apps die in het verborgen menu schuil gaan zijn een image viewer, een schetsblok, een planner / agenda en verschillende test-apps.

Update:
Tesla CEO Elon Musk wil een autonomisch gestuurde Model S. Hij heeft met Google gesproken over de technieken die hiervoor nodig zijn, en wil een soortgelijk systeem voor toekomstige Tesla-auto’s. De extra sensoren die nodig zijn voor lane departure warning en adaptieve cruise control, om maar iets te noemen, zullen hierbij goed van pas komen.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Een agenda zou ├ęcht ideaal zijn! Koppelen met je Gmail of via ActiveSync aan een andere exchange achtige omgeving en al je afspraken in de auto.

Achter je bureau de afspraak met adres inplannen en in de auto gewoon die afspraak aan klikken en naar toe navigeren.

Niet meer het adres over typen, ideaal.

@widodh: Dat is inderdaad de veilige manier, maar een item toevoegen, plaatjes kijken of zelfs gaan zitten tekenen? Je mag hopen dat Model S-rijders zo verstandig zijn om eerst even te stoppen op een parkeerplaats.

@widodh: Dat heet Audi Connect.

@sollie: Beetje laat (doorgeklikt ergens naar hier…)
maar dat heet ook Volvo on call.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.