Tesla Model X
De twee modellen van Tesla met een bewezen staat van dienst zijn aangepakt en nog beter geworden. Dat klinkt als een promopraatje, maar is gewoon de waarheid.

De Tesla Model S is er sinds 2011, het uiterlijk van de Model X werd onthuld in 2012 en die viel voor het eerst te verkrijgen in 2016. Het zijn de routiniers van Tesla, met een bewezen staat van dienst. In de loop der jaren zijn de beide modellen subtiel aangepakt. De meest ingrijpende verandering van de Model S is de “verdwenen” grille, verder is de bouwkwaliteit van het interieur van de Model S en X aanzienlijk verbeterd. Ook hebben de accupakketten steeds een net een wat andere maximumcapaciteit en is er gehusseld met vier- en achterwielaandrijving.

Inmiddels zijn er weer nieuwe verbeteringen doorgevoerd aan de Tesla Model S en Model X. Het uiterlijk is ongewijzigd gebleven, alle aandacht is dus uitgegaan naar de techniek. De elektromotoren zijn bijvoorbeeld verbeterd, waardoor het rijbereik zomaar met tien procent is toegenomen. Dat betekent dat er met de Tesla Model S Long Range 595 kilometer kan worden gereden en met de Tesla Model X Long Range 523 kilometer, volgens de aardig conservatieve Amerikaanse EPA-cyclus. Ook het accelereren zou sneller gaan. Interessant is ook dat de luchtvering is verbeterd. Vanzelfsprekend gaat het om adaptieve luchtvering die de inzittenden maximaal comfort moet bieden. Mits de situatie het toelaat, liggen de Model S en X erg laag, zodat het verbruik wordt geoptimaliseerd.

Bij de Supercharger halen de Tesla’s in het vervolg ook betere prestaties. Bij V3 Superchargers wordt met maximaal 200 kW geladen, bij V2 Superchargers kunnen waarden van 145 kW worden behaald.

Behalve de Long Range Modellen is er ook weer een Standard Range-uitvoering met een beschikbare accucapaciteit van 75 kWh. (Via: autoblog.nl)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.