En de Plaid is in zicht, het snelste wat Tesla voorlopig te bieden heeft.

Het zat eraan te komen. De Tesla Model S en Model X zijn vernieuwd en weer helemaal bij de tijd. Beter nog, er is sprake van een boeiend soort van retrofuturisme. Het stuurwiel is een yoke geworden, een half stuur zoals die ook in Knight Riders’s auto KITT is te vinden. Aardig opzienbarend. Alle hendels zijn trouwens ook verdwenen, ten faveure van aanraakgevoelige knoppen op het stuur.

Aan het uiterlijk vertoon is verder weinig veranderd. De buitenzijde oogt als vanouds, hoewel vooral de voorzijde wat is gewijzigd. Verder is de accentkleur zwart, de portiergrepen zijn zwart en de chromen raamlijsten zijn verdwenen. Het interieur is nog altijd minimalistisch, zodat de aandacht als vanzelf uitgaat naar de schermen. Voorin is het scherm in het vervolg een kwartslag gedraaid, portrait is landscape geworden.

Zoals het hoort is het dikke duo van Tesla tot grootse prestaties in staat. De Plaid-uitvoering komt er namelijk aan. Dat betekent een vermogen van 749 kW (1020 pk). De sprint van 0 naar 96 km/u wordt met de Model S afgelegd in 1,99 seconden en met de Model X in 2,5 seconden, het rijbereik komt uit op respectievelijk 628 kilometer en 547 kilometer. Alsof het niet genoeg is, dan komt er ook een Model S Plaid+ aan, met een vermogen van 807 kW (1100 pk).

Voor de vernieuwde Tesla Model S dient minimaal € 89.990 neer te worden gelegd, de Tesla Model X heeft een vanafprijs van € 99.990. De levering van de vernieuwde Tesla Model S en Model X start naar verwachting in september 2021.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.