Tesla is nog maar drie dagen verwijderd van de eerste Model S-uitleveringen aan ‘echte’ klanten. Er rijden zowaar al twee exemplaren rond, maar die zijn in handen van Elon Musk (CEO) en Steve Jurvetson (bestuurslid & investeerder). In een laatste productievideo laat Tesla zien hoe de 100% elektrische gezinsauto, met plaats voor vijf personen en optioneel twee kinderen, de laatste fase van de assemblagelijn doorloopt, of eigenlijk doorrijdt.

Nadat een deels in elkaar gezette Model S de Paint Shop verlaat op de kleine rode SmartCarts die een magneetstrip over de vloer volgen, wordt het panoramadak erin gezet en krijgt het interieur een plek in de carrosserie. De stoelen, achterbank en het dashboard -met het 17-inch aanraakscherm- worden gemonteerd en daarna wordt de aandrijflijn en de batterij samengevoegd met de Model S. Vervolgens komen de wielen er aan te pas, en kan de EV eindelijk rollen.

Het voordeel van een lokaal emissieloze auto is dat de eerste tests binnen kunnen plaatsvinden. Bekijk hieronder de video.

22 juni gaan de eerste échte klantenauto’s de deur uit in Californië. Geheel in Tesla-stijl wordt daar een evenement van gemaakt en is dit te volgen via een livestream.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.