Tesla crash
Leuk en aardig dat autonoom rijden, maar dan moet het niet zo gaan.

Een Model S reed zichzelf naar de vernieling. De eigenaar activeerde de Summon-functie van de Tesla. Hiermee kun je de elektrische sedan oproepen. Blijkbaar had de zwarte Tesla andere plannen, want de auto reed zichzelf tegen een stilstaande trailer met een hoop schade tot gevolg.

De man hoeft niet op coulantie te rekenen vanuit Tesla. De autofabrikant oordeelde op basis van data afkomstig van de Model S, dat het de eigen schuld was van de eigenaar. Volgens Tesla gebruikte de eigenaar de Summon-functie op een onjuiste manier. Zo moeten er geen obstakels in de weg staan die te hoog of te laag zijn voor de sensoren. Het systeem ziet deze zaken namelijk over het hoofd. Deze info staat ook beschreven in de voorwaarden waardoor Tesla geen verantwoordelijkheid hoeft af te leggen wanneer er fouten zoals deze gebeuren. Zowel Autopilot als de Summon-functie begeven zich eigenlijk in een lange proefperiode. Gebruik is dus op eigen risico.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ja, ik weet het, lullig en zo. Maar een glimlach op mijn gezicht kon ik niet onderdrukken. Moet een dolkomisch tafereel zijn geweest, mist je niet de eigenaar van de Tesla bent natuurlijk 😉

De bestuurder beweert uit de auto te zijn gestapt, een minuut met iemand te hebben staan kletsen, vervolgens naar binnen te zijn gegaan, en toen zou de auto zijn gaan rijden.

De logs van Tesla geven aan dat.
De bestuurder in de auto summon heeft aan gezet. Uit de auto is gestapt en binnen 3 seconden een commando heeft gegeven aan de auto om voorwaarts te rijden.

Hele suggestieve (onjuiste) titel! De eigenaar is er zelf met de summon feature tegenaan gereden en geeft nu Tesla de schuld. De logs geven wat anders aan dan de beste meneer. Ik geloof niet dat Tesla logs vervalst…. Met de summon feature gaat de auto niet “vanzelf” rijden en rijdt de auto dus niet “zelf naar de vernieling”.

Ik word echt schijtziek van dat geurineer van AB over Tesla. Suggestieve Titel maar vooral de eerste zin “Leuk en aardig dat autonoom rijden, maar dan moet het niet zo gaan.” maakt duidelijk dat AB zijn mening al klaar heeft. In het laatste stuk wordt het artikel pas objectief. Waarom dan dat eerste kut-zinnetje schrijven? Ik begrijp het echt niet.

En “het gaat ook niet zo”. Die vent is gewoon een paardezwengel en heeft het probleem zelf veroorzaakt.
Tesla heeft hem de logs van de auto gestuurd waarin precies te lezen is, tot op de seconde nauwkeurig, hoe hij het zelf heeft verknalt. En maar blijven ontkennen…

Iedereen met 2 hercencellen wist dat dit soort dingen, het “Tesla lekker an-publique de schuld geven”, ging gebeuren.
Precies daarom worden zulke nauwkeurige logboeken bijgehouden. Tesla moet wel.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.