In de eerste twee weken van september werden er meer Model S’en verkocht dan welke auto dan ook. Zelfs brandstof aangedreven modellen moesten het afleggen tegenover de nieuwkomer.

In augustus, de maand waarin de Model S in Noorwegen op de markt werd geïntroduceerd, werden er 184 stuks geregistreerd. Tussen 1 en 16 september nam dit aantal toe naar 322 registraties en versloeg hiermee de regulier aangedreven Volkswagen Golf met 66 stuks.

In de periode van 1 tot 16 september was de Model S goed voor 6,2% van alle nieuwverkopen in Noorwegen. De Volkswagen Golf volgde met 4,9%, met op de derde en vierde plaats de Toyota Auris en Mazda CX-5. De achtste positie was gereserveerd voor de Nissan LEAF, die tot nu toe de meest populaire elektrische auto van het jaar is in Noorwegen. Samen besloegen de Model S en LEAF 9,1% van het marktaandeel.

Ook in Nederland doet de Model S het al goed. Exacte aantallen zijn nog niet bekend (volgen z.s.m.), maar Athlon Car Lease alleen al kreeg meer dan 200 orders te verwerken. Stevenen wij ook af naar een record? (AID, via Green Car Congress)

UPDATE 02-10-2013: De Model S is de bestseller van Noorwegen over de hele maand september.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Zo ver ik weet worden er deze week rond de 250 Model S’en uitgeleverd in Nederland (waaronder die van mij!).

Het kan in Nederland dus ook wel eens hard gaan.

@widodh: Dat moet toch een geweldig vooruitzicht zijn na het lange wachten!

Ik zag afgelopen zaterdag een langs komen rijden in de binnenstad van Utrecht. Een hele verbetering van het straatbeeld. Laat de S maar een succes worden!

@vanopzij: Ja, dat is het zeker. Morgen is het zo ver ­čÖé

Ik ben benieuwd hoe vaak je de Model S in Nederland zal gaan zien.

@widodh: Veel plezier vandaag met je Tesla!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.