Tesla Model 3 toch niet zo veilig als gedacht?!
De zaken lijken toch anders te liggen.

Hier in Europa hebben we de NCAP-test op het gebied van veiligheid voor nieuwe auto’s. In de Verenigde Staten is de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) verantwoordelijk voor dit soort tests.

De hoog aangeschreven NHTSA concludeerde eerder dat de Tesla Model 3 als extreem veilig kan worden gezien. De elektrische sedan behaalde de maximale 5-sterren in de test en het positieve rapport van de organisatie werd door diverse media wereldwijd gedeeld. Dit kwam naar aanleiding van een zeer positieve blog van Tesla zelf.

Toch lijkt de Tesla Model 3 niet zo veilig als eerst werd verkondigd. Althans, dat stelt PlainSite op basis van documenten. De Amerikaanse sedan is nog steeds veilig te noemen, maar men spreekt wel over misleidende informatie. Tesla omschreef de Model 3 als een auto waar je de minste verwondingen in zou oplopen van alle auto’s die de NHTSA ooit heeft getest. Die claim blijkt nu niet waar.

NHTSA-topman Jonathan Morrison heeft Tesla CEO Elon Musk gesommeerd het misleidende statement over de veiligheid van de Model 3 terug te nemen. Desondanks zit je nog steeds goed in de elektrische auto, maar een (zwaar) incident zonder schrammen ervaren is er zeker niet bij.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.