Tesla Model 3 in het wit
Als altijd is er genoeg moois te zien op het Goodwood Festival of Speed. Ditmaal dus ook de langverwachte Tesla.

De Tesla Model 3 wordt eindelijk in acceptabele aantallen geproduceerd, maar in Europa wordt met smart uitgekeken naar het moment waarop de levering van de Model 3 daadwerkelijk start. Tot die tijd kan de auto slechts her en der worden aanschouwd. Op een roadtrip die haast oneindig had moeten zijn, maar jammerlijk ten einde is gekomen. Bij een Duits autoverhuurbedrijf dat een Model 3 via de grijze import Europa binnenbracht en nu ook op het Goodwood Festival of Speed.

De jaarlijkse heuvelklim bij Goodwood House in West Sussex, Engeland, vindt plaats tussen 12 en 15 juli. Tesla heeft bericht gestuurd aan de reserveringshouders in het Verenigd Koninkrijk, om te melden dat de auto aldaar wordt getoond. Het is mogelijk is om de auto te aanschouwen en er zelfs in te zitten, zo meldt Electrek. Dit is een herhaling van zetten. Want de Tesla Model X maakte eveneens zijn Europese debuut op Goodwood.

De heuvelklim is een interessante omgeving voor nieuwe auto’s. Dit jaar is bijvoorbeeld de NIO EP9 aanwezig, evenals de volledig autonome Roborace Robocar. Dat zijn twee aardig unieke auto’s, net als de Model 3 voorlopig nog is.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.