Model 3
De nieuwe instapper van Tesla gaat mogelijk zijn grote broer voorbijstreven.

Tesla CEO Elon Musk bevestigt op Twitter dat de Model 3 de zogenaamde ‘Ludicrous modus‘ zal gaan krijgen. Dit betekent dat het topmodel van de Model 3 binnen de drie seconden naar de 100 km/u zal capituleren. Natuurlijk zal deze een stukje meer gaan kosten dan de instapversie van zo’n 35.000 dollar. Daarnaast bevestigde Musk dat de Model 3, net als nu bij de Model S, over-the-air updates zal gaan krijgen.

De Model S P90D, met een elektromotor van 259 pk op de vooras en een elektromotor van 503 pk op de achteras, snelt in 2.8 seconden naar de 100 km/u met de Ludicrous modus. De P90D-versie van de Model X weet in Ludicrous-modus in 3.2 seconden naar de 96 km/u te snellen. Tesla heeft echter nog geen informatie vrijgegeven welke motorvarianten beschikbaar komen voor de Model 3. Het is dus een kwestie van afwachten of de Model 3 daadwerkelijk nóg sneller zal zijn.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Tesla heeft altijd gezegd dat “sneller als Ludicrous” alleen weggelegt zal zijn voor de volgende generatie Roadster, de v3. De Modus zal “maximum plaid” heten.

@fijnkonijn: Dus er komt een nieuwe Roadster? Wat fijn, ben razend benieuwd wanneer ie zou uitkomen. Dacht eigenlijk dat Tesla liever geen mensen meer achter het stuur zien in de toekomst, dus een nieuwe sportwagen had ik eigenlijk niet verwacht. Maar die tweets werden waarschijnlijk door de haters uit zijn context gehaald. Anders zou Tesla zich niet bezighouden met een nieuwe Roadster en al die sportieve D-varianten. Maar ja ben er zeker van dat Tesla er uiteindelijk er in zal slagen om de wagen enorm veilig te maken door middel van hun technologie. De nieuwe Roadster zal misschien wel wat meekrijgen van hun autonome technologie, die de wagen veiliger zal maken dan andere sportwagens. Erg leuk vooruitzicht want er zijn niet veel elektrische sportwagens op dit moment. De Audi R8 E-tron is momenteel de enigste die een beetje deftig is voor een elektrische sportwagen. Maar een Model S trekt veel sneller op dan de R8, wat je uiteindelijk toch niet zou verwachten. Dus ergens een beetje teleurstellend.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.