Tesla Model 3 laaag standpunt
Het moment dat de Tesla Model 3 met het kleinste accupakket wordt geleverd is eindelijk aangebroken. Ook in Nederland is het zo ver.

De Tesla heeft een wat lange naam, de officiële aanduiding luidt Model 3 Standard Range Plus. De auto heeft een accupakket met een capaciteit van 60 kWh, daarvan is 50 kWh beschikbaar. Dat is voldoende voor een rijbereik van 415 kilometer, volgens de aardig realistische WLTP-norm.

Er kan dus niet worden geklaagd over het rijbereik, evenmin over het motorvermogen overigens. Dat komt uit op 150 kW (204 pk), het koppel is 350 Nm. Dat is niet Ludicrous, maar vlot rijden is geenszins een probleem met dank aan het instantvermogen waar een elektromotor om bekend staat. Uiteraard is er ook reikhalzend uitgekeken naar de prijs. Die blijkt onder de magische grens van 50.000 euro te blijven, dus succes in de leasemarkt is gegarandeerd. De Tesla Model 3 Standard Range Plus wordt aangeboden voor € 47.800.

Voor dat bedrag staat er een zwarte Tesla voor de deur, alle andere kleuren zijn verkrijgbaar tegen een meerprijs. Nieuw is dat Tesla alle auto’s standaard voorziet van een Autopilot, dus ook deze Model 3 is in staat om zelf zijn weg te vinden.

De strijd in het hogere middensegment der ev’s is geopend. Want hoewel de Model 3 niet wordt aangeboden voor circa 30.000 euro (of $ 35.000) zoals ooit de bedoeling was, is de auto maar nauwelijks duurder dan de Kia e-Niro of Hyundai Kona Electric. Auto’s die weliswaar een wat groter accupakket hebben, maar ook hebben te lijden onder een langere laadtijd omdat er niet op drie fasen wordt opgeladen. En eerlijk is eerlijk, een Tesla is begerenswaardig.

De Tesla Model 3 is er nu als Standard Range Plus en als Long Range. Daarbij zal het voorlopig blijven, aangezien er toch geen Midrange-versie komt.

Met dank aan de tips


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Het was nooit de bedoeling de auto voor eur 30k in Nederland aan te bieden. Door invoerheffingen zij zijn auto’s in NL nu eenmaal duurder. De auto wordt in de VS voor usd 35k aangeboden, zoals de bedoeling was.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.