Tesla Model 3
Eerder is de Tesla Model 3 Standard Range Plus geïntroduceerd, nu is het de beurt aan de “kale” Standard Range.

In Amerika is de Tesla voor $ 35.000 (€ 31.274) een feit. Het gaat om de Tesla Model 3 Standard Range, de meest eenvoudige uitvoering die van de Model 3 allicht een nog populairdere auto gaat maken. Goedkoper heeft gelukkig niet tot consequentie dat het een absolute crisisuitvoering is. Die lijkt voorbehouden aan Canada, waar een Model 3 gekocht kan worden met een wel heel erg pover rijbereik van slechts 150 km. Alles voor de subsidie.

De Tesla Model 3 Standard Range biedt een rijbereik dat softewarematig is gelimiteerd tot 220 mijl (354 km), dat komt neer op tien procent minder dan de Standard Range Plus-versie van de Model 3. Wordt de WLTP-norm als uitgangspunt genomen, dan zou dit betekenen dat de Standard Range-uitvoering 374 km ver komt. Dat is nog altijd meer dan de veel ev’s in het middensegment bieden.

De overige verschillen zijn het gevolg van het niet vrijgeven van bepaalde zaken, het merk heeft er baat bij om met de productie zo doortastend mogelijk te werk te gaan en vooral het aantal keuzemogelijkheden beperkt te houden. Er is geen achterbankverwarming, de live-kaarten met verkeersinformatie zijn uitgeschakeld en de mistlampen aan de voorzijde zijn geblokkeerd. Er moeten wat offers worden gebracht om Tesla te kunnen rijden, maar het lijkt allemaal overkomelijk.

Het is niet bekend of deze versie naar Nederland komt. Zelfs in Amerika stuitte men bij toeval op deze uitvoering, bij een dealer in Nashville, aldus Electrek.

Beeld: Tesla Model 3 Long Range, in het zwart. De goedkoopste onder de duurdere Model 3’s


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.