Model 3
Dat duurt nog wel even.

Tesla CEO Elon Musk gaf bij de introductie van de Model 3 aan dat de elektrische sedan halverwege 2017 in handen van klanten zal komen. Analist Adam Jonas van de bank Morgan Stanley denkt echter heel wat anders. Volgens de analist duurt het zeker tot eind 2018 voordat de eerste Model 3-rijders hun bolide in handen zullen krijgen.

Jonas zegt dat Tesla 60.000 units van de Model 3 gaat produceren in 2019 en 130.000 exemplaren in 2020. Tesla zelf wil tegen 2018 zo’n 500.000 auto’s produceren. Dat maakte het bedrijf eerder dit jaar bekend. Met de calculatie van Jonas kan het in het uiterste geval tot 2022 duren voordat men in diens Model 3 kan plaatsnemen. Dat is zes(!) jaar nadat de bestelling is geplaatst.

In oktober werd duidelijk dat als men nu een order plaatste voor de Model 3, deze op een lange wachtlijst terecht zou komen. Tesla wil eerst alle 400.000 reserveringen behandelen die eerder dit jaar zijn geplaatst.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Erg fijn altijd dat analisten met belangen als bron van nieuws worden gezien.

Sorry maar is dit nieuws? Iedereen met 2 hersencellen meer als een gebakkie wist dit al vanaf het begin…

Inderdaad vreemd dat een mening van een analist hier als waarheid wordt gepresenteerd. Ik rekende er al vanaf bestelling op dat levering in NL pas eind 2018 op gang zou komen. Maar levering van de eerste exemplaren in 2017 in US zou best eens haalbaar kunnen zijn. Al zijn het er slecht een paar in de laatste maand, om zo tenminste hun verwachting waar te maken.

@12Esc: dit soort artikelen heet Clickbait. Je merkt pas dat je op rommel geklikt hebt als je de page al open hebt. De reclame-inkomsten zijn dan al binnen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.