Tesla Model 3 op het circuit
Hoewel de auto standaard ook loeisnel is, gaat het in het onderhavige geval om een geprepareerde Performance-uitvoering.

Het is binnen de perken gebleven met de tuning van deze Tesla Model 3 Performance. De aandrijflijn is niet aangepakt, het opvoeren van elektromotoren lijkt eenvoudigweg niet te bestaan, als het überhaupt kan. Wel is het onderstel beter geschikt gemaakt voor het circuit. Een aantal zaken is vervangen voor performance parts, die overigens niet specifiek voor Tesla’s zijn ontwikkeld. De schroefveren zijn instelbaar, er zijn andere draagarmen gemonteerd, de remmen beter geschikt voor circuitgebruik. Ook is er een extra set banden achter de hand gehouden.

Dat heeft zich uitbetaald. Op het circuit Laguna Seca in Californië werd een prima tijd neergezet. Wat heet, de Tesla Model 3 Performance is goed voor het ronderecord voor elektrische auto’s. De auto slechtte de track in een tijd van 1:37,5 min. Dat is sneller dan een pre-productieversie van de Lucid Air, die ondanks de aanwezigheid van 1.000 elektro-pk’s een tijd van 1:39,3 min op de klok zette. Op nummer drie stond exact dezelfde Tesla, met een tijd van 1:41,2 min. Eigenaar Cameron Rodgers heeft zijn tijd aangescherpt.

De ronderecords zijn een Teslafeestje. De Tesla Model 3, al dan niet in Performance-uitvoering, komt er veelvuldig op voor, net als de Model S. Ook de Jaguar i-Pace staat in de top 10. De begiftigde handen en voeten van coureur Randy Probst brachten de auto in 1:48,18 terug bij de finish, goed voor plaats acht.

Elders doet de Model 3 het ook prima op het circuit. Op de Nürburgring bijvoorbeeld, zoals HIER valt terug te zien. (Via: teslarati.com).

Beeld: screenshot uit video


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.