Laadbeurten uitsparen is altijd gunstig, omdat stekkeren nu eenmaal niet ieders hobby is.

Met een Tesla Model 3 Long Range is er nu al weinig reden tot klagen over het rijbereik. Een accupakket met een capaciteit van 75 kilowattuur, zorgt voor een rijbereik van 580 kilometer (WLTP-norm). Ook wanneer van de gemiddelde dagelijkse rit geen zuinigheidsrace wordt gemaakt, valt met gemak 400 kilometer te halen.

Vanzelfsprekend is meer altijd beter. Een aantal Europese Tesla-kopers heeft alvast inzicht gekregen in de specificaties van de auto die binnenkort wordt geleverd. Wonderlijk genoeg blijkt de Tesla Model 3 te zijn voorzien van een accupakket met een capaciteit van 82 kilowattuur, zo meldt Electrek.

Het gaat nog niet om het nieuwe 2170-celformaat, maar om het nu ook toegepaste 4680-celformaat. De dichtheid van het accupakket is met ongeveer vijf procent vergroot. Een kleine verbetering in afwachting van een echt grote klapper, aldus.

Het is onduidelijk wat het rijbereik van de Tesla Model 3 Long(er) Range is, evenmin is bekend of de prestaties er op andere fronten op vooruit zijn gegaan. Eerder is bekend geworden dat de Tesla Model 3 voor modeljaar 2021 enige optische wijzigingen heeft ondergaan, zo behoort het gebruik van chroom aan de buitenzijde nu tot het verleden.

Beeld: Tesla Model 3 Long Range modeljaar 2021 (via de configurator)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.