Tesla Model X
Gingen we er vooralsnog vanuit dat de Model 3 vooral een kleinere Model S zou worden, nu komt het nieuws naar buiten dat de kleine en betaalbare Tesla ook als crossover op de markt komt.

Tesla weet hoe ze de aandacht moeten vestigen op een auto waar we na jaren nog steeds niets van gezien hebben. Over de Model 3, die eerst als Model E door het leven ging, worden al jaren mededelingen gedaan, maar naar het uiterlijk van de auto blijft het nog altijd gissen. Het leek er lang op dat de Model 3 als het ware een kleinere Model S zou worden, maar tegenover de Wall Street Journal heeft Tesla-topman JB Straubel bevestigt dat de Model 3 als sedan én als crossover op de markt gaat komen.

Als alles op schema loopt (en dat is helaas niet altijd het geval bij Tesla), dan staat de Tesla Model 3 in beide verschijningsvormen in 2017 bij de Tesla-dealers. Tegen dit tijd kun je dan voor zowel een grote en compacte sedan als crossover bij het Amerikaanse merk terecht, binnen niet al te lange tijd komt namelijk eerst de Model X de gelederen nog versterken. Dat is maar goed ook, want in 2020 wil Tesla 500.000 auto’s per jaar verkopen en in totaal een miljoen elektrische auto’s hebben gebouwd.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik zou zo graag eens in die fabriek rondlopen…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.