Tesla Model 3
De auto wordt inmiddels in enorme aantallen geproduceerd en vindt gretig aftrek.

Het is de lieveling van de zakelijke markt, de Tesla Model 3. De productiehel bestaat niet langer en de export naar Europa is goed op gang gekomen. Dat blijkt uit de verkoopcijfers. De Duitse analist Matthias Schmidt meldt dat er in de eerste helft van 2019 liefst 37.200 exemplaren van de Model 3 zijn geleverd in Europa. De boost van de ev-verkopen is vooral aan die auto te danken. Hoewel de elektrische modellen van Kia en Hyundai ook niet moeten worden uitgevlakt. In de eerste helft van dit jaar zijn er 160.652 elektrische auto’s geregistreerd in Europa, het marktaandeel van ev’s bedraagt ongeveer 2 %. Naar schatting worden er dit jaar meer dan 300.000 elektrische auto’s in Europa geleverd.

Dan de Nederlandse situatie. Iedereen die er ook maar enigszins oog voor heeft, zal het zijn opgevallen dat de Tesla Model 3 bij bosjes rondrijdt. In maart werd de Model 3 liefst 2.183 keer op kenteken gezet, in juni lag het aantal met 2.480 exemplaren zelfs nog hoger. Met uitzondering van de maand januari kwam het aantal geleverde auto’s per maand tussen de 400 en 600 uit. Tot en met juli zijn er in ons land 6.645 stuks van de Model 3 op kenteken gezet.

Van de totale autoverkopen in Nederland is 7,3 % een volledig elektrische auto. Een aantal dat blijft stijgen, nu ev’s als de Opel Corsa-e, Peugeot e-208, Volkswagen ID.3 en Sono Sion eraan komen. Hopelijk kunnen deze auto’s in grote aantallen worden geleverd, mogelijk groeit laatstgenoemde uit tot populaire outsider.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.