Tesla Model S
De mogelijkheid zit er dik in.

Tesla wordt soms vergeleken met Apple. Een strategie die de techgigant uit Cupertino toepast is het verlagen van ‘oudere’ toestellen bij de presentatie van een nieuwe. Tesla lijkt dit ook te gaan toepassen bij de Model S en de Model X, aldus Electrek. Alleen is het de vraag of ze niet goedkoper, maar misschien juist duurder worden.

De website wist een statement los te peuteren van Tesla. De Amerikaanse autofabrikant zegt de verkoopprijs zo nu en dan aan te passen om mee te gaan met de actuele wisselkoersen. Tesla bevestigt tevens een kleine prijsverschuiving die begin april zal worden doorgevoerd. Of de huidige modellen duurder of goedkoper gaan worden wordt niet duidelijk.

In de wandelgangen doken er geruchten op dat Tesla de huidige instapper de nek om zou draaien. Het gaat hier om de 70D variant voor de Model S en de Model X. Weinig klanten kiesen voor de instapper, waardoor het model overbodig zou worden. Vooralsnog is dit geroezemoes. De 70D-variant is tot op heden nog gewoon te bestellen bij Tesla. De start van de productie van de Model 3 staat gepland voor eind 2017. Reserveren kan vanaf morgen. De Stores zijn geopend van 10:00-18:00 uur. Online reserveren behoort ook tot de mogelijkheden. Dit kan vanaf 1 april om 05:30 uur.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

De 70 Variant van de X is al de nek omgedraaid. Je kunt nu alleen nog de 90D op P90D kopen.

De 70’er X werd namelijk nooit besteld. Goede reden dus.

In de configurator van de Model X staat nog steeds hetzelfde bericht dat de 70D vanaf ‘mid-2016’ te bestellen is. Ik denk dat er zeker vraag naar deze uitvoering is maar tegelijkertijd denk ik dat Tesla ‘m niet gaat leveren. Dit ook om het gat met de Model 3 groot genoeg te houden (zal voor Model S op termijn ook kunnen gelden). Plus de Model X verbruikt net even wat meer dan een S.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.