Tesla Model 3
Opnieuw een record. Tesla doet goede zaken.

De Tesla Model 3 is een krankzinnig groot verkoopsucces, alleen in Nederland staat de teller inmiddels op meer dan 10.000 exemplaren. Niet voor niets stevent Tesla af op een nieuw verkooprecord. Dit derde kwartaal moet de 100.000 afleveringen erin zitten, het lijkt zelfs richting de 110.000 Tesla’s te gaan. Dat blijkt volgens Electrek uit een gelekte mail van Tesla-baas Elon Musk.

Het kwartaal hiervoor bleef de teller steken op 95.000 afleveringen. De aantallen gaan gestaag omhoog, maar een imposant aantal is het zeer zeker voor deze nog jonge autobouwer. Volgens Musk is het wel zaak om ervoor te zorgen dat de juiste uitvoeringen beschikbaar zijn, ook de logistiek kan een uitdaging zijn: “De uitdaging is om er zeker van te zijn dat de juiste uitvoeringen van de auto’s op de juiste plekken te hebben staan en zoveel mogelijk arbeidskracht te verzamelen om te helpen met de leveringen van dit kwartaal”.

Nu nog maar afwachten wat er met de verkoopaantallen gaat gebeuren als de Tesla Model Y leverbaar is. Want een relatief betaalbare suv van Tesla, daar zou wel eens een enorme behoefte aan kunnen zijn.

Beeld: Tesla Model 3, de verkooptopper


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.