Model S
Het autonome systeem had er uiteindelijk weinig mee te maken.

Op de A24 bij Hamburg in Duitsland klapte een bus op een Tesla, die op dat moment met Autopilot over de snelweg zoefde. Onderzoek van de Amerikaanse autofabrikant wees uit dat de Tesla-rijder niets fout deed. De bus wisselde van rijbaan, maar raakte hierbij de elektrische sedan. De bestuurder van de Tesla hield lichte verwondingen over aan het ongeluk. De 29 inzittenden van de bus uit Denemarken bleven ongedeerd.

Vanaf oktober is het een jaar geleden dat Autopilot werd geïntroduceerd. Het autonome systeem van Tesla haalde meerdere malen het nieuws. Intussen zijn we bij versie 8.0 aangekomen. De autofabrikant blijft de techniek doorontwikkelen, onder andere aan de hand van data van duizenden Tesla-rijders wereldwijd. (via Autonews)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Als autopilot er niks mee te maken had, waarom gebruiken jullie dan zo’n suggestieve kop? Dit is gewoon meedoen aan de negatieve anti-tesla campagne!

@lennart81: dit heet click-bait en het wordt steeds erger op de AB gerelateerde sites.

En waarom ├╝berhaupt posten. We horen toch ook niet welke ongevallen er vandaag wereldwijd zijn geweest met bmw, Mercedes, Toyota etc.

-edit: nutteloze bijdrage-

@kobus1967: nutteloos bericht.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.